muziek

Chez Marie

Fairtrade pop up restaurant “Chez Marie”

Bieber is een belieber geworden.

Van bad boy die joyride en drugs gebruikt tot belieber. De transformatie van Justin Bieber is niet onopvallend gebleven. En de reden van zijn verandering steekt dit popidool niet onder stoelen of banken. Want het heeft alles te maken met… …Jezus. Want onze Justin Bieber is een belieber geworden.

Feel God!

In Brussel leeft wat. Een fransciscaanse broeder aan de drums. Een bandje dat maandelijks optreedt om zo jongeren in contact te brengen met het katholieke geloof. Een ideale gelegenheid om op een eigentijdse manier met je geloof bezig te zijn. Dit is heel wat anders dan massa's energie te steken in themavieringen die niets anders zijn dan knip en plak werk en die na een tijdje zo weinig zeggend worden dat ze gaan vervelen.

Het favoriete worshipliedje van Justin Bieber

Mooi, als ontspoorde artiesten uitkomen voor hun overtuiging. Justin Bieber was vorig jaar een graag geziene gast in politiebureaus, maar de Canadese meisjesmagneet vond tussen de minder vrijwillige bezoekjes aan de hermandad door ook tijd om de Heer te ontmoeten. In een interview met Cosmopolitan zegt hij dat bovenstaande track van Bethel Music één van zijn favoriete nummers is. Geniet! (of gruwel)

Stromae over het gevaar van Twitter

Stromae (je weet wel, van liedjes als Papaoutai en Formidable) heeft een nieuwe videoclip uitgebracht van het liedje “Carmen” waarin hij waarschuwt voor een, zeg maar, Twitter-apocalyps. En de waarschuwing: pas op, pas op, pas op, want Twitter neemt je leven over.

Wereldjongerendagen Krakau 2016 gelanceerd

In Krakau is het lied voorgesteld, die de leidraad zal vormen voor de volgende editie van de Wereldjongerendagen (WJD 2016). Die vinden volgend jaar van 25 juli tot 1 augustus 2016 plaats in de Poolse stad Krakau. Het lied is gecomponeerd door Jakub Blycharz, een Poolse advocaat die verschillende composities op zijn naam heeft. Blycharz is met zijn vrouw en dochter tevens lid van de katholieke lekenbeweging 'Stem in de Woestijn'.

Luc Devos, zanger van Gorki, over hopen en geloven

Vorig weekend stierf plots Luc Devos, zanger van Gorki. Heel wat mensen kennen zijn liedjes en er was dan ook heel wat rond te doen in de media. Wat echter niet zoveel mensen weten is dat hij ook gelovig was. In dit filmpje komt dit sterk naar voren. Wat hij te vertellen heeft kan je misschien ook wel aanspreken om deze Adventstijd te beleven op een diepere manier.

Heiligheid volgens de Stones

Ik veronderstel dat de „Rolling Stones“ ook voor jullie een begrip zijn, ook al zijn jullie misschien niet direct de grootste fans van hun muziek. Jaren geleden hebben die zelfde „Rolling Stones“ een hit met als titel: „You’ll never make a Saint of me“, wat wil zeggen: „Uit mij zult ge nooit een heilige maken“.

Bono en geloof zijn twee handen op één buik

In het boek Bono over Bono is muziekjournalist Michka Assayas in gesprek met de frontman van U2. Verrassend vaak is geloof, God, Bijbel, genade, bidden en spiritualiteit een logisch thema in de gesprekken. Hier een fragment waar hij het heeft over de depressie en het moment dat hij God zal ontmoeten. 

 

Religieuze muziek in de hitlijsten

Pukkelpop is nog maar net achter de rug, we zitten nog met Eminem en The Prodigy in ons hoofd. Toch zijn zij het niet alleen die de boventoon voeren in muziekland. In de US zijn het zelfs zusters die vandaag succes oogsten in de hitlijsten met a-capella liederen. De cd ‘Angels and Saints at Eph­esus’ voert al der­tien weken de hitli­jst aan.

Inhoud syndiceren