humor

Hoe stand up comedy het debat over abortus terug op de agenda kan zetten

Louis C.K. is een stand up comdian die soms nogal kort door de bocht gaat. Maar wat hij op de netflixspecial deed toen hij over abortus sprak was geld waard. Tegen abortus zijn wordt vaak afgedaan alsof je met ideeën uit de middeleeuwen rondloopt. Als we eerlijk zijn moeten we zeggen dat er eigenlijk geen debat meer over gevoerd wordt. Het wordt toch algemeen aanvaard. Maar is abortus wel zo evident. Doordat Louis C.K. het thema ongenuanceerd brengt plaatst hij het terug op de agenda. Want is abortus wel zo evident? Is het de normaalste zaak van de wereld zoals naar het toilet gaan?

Jezus stierf op Witte zaterdag

Een hilarisch filmpje dat toont hoe weinig sommige jongeren nog weten van de Goede week en Pasen. Gelukkig dat Rik Torfs te hulp schiet om wat duiding te geven. Zo zijn we weer zeker van ons stuk en weten we waar we aan toe zijn.

Wat zouden we doen zonder deze man!

Een hoop clowns in de kerk

 

Het moet een speciaal zicht geweest zijn. Honderden clowns die in optocht naar de kerk gaan. Met veel zingen, dansen en het bespelen van muziekinstrumenten was het een gekleurde en luidruchtige parade.  Tweemaal per jaar gebeurt dit in Mexico. Dan gaan zij die als clown hun brood verdienen Onze Lieve Vrouw van Guadalupe bedanken. Zij is de patrones van Amerika en zeer populair.

Wat zou jij aan de Paus vragen

Vorige week meldde we al dat de Paus zou starten met zijn eigen Twitter-account. Men lanceerde al onmiddellijk een campagne om via Twitter vragen te stellen aan de Paus waaruit een selectie aan de Heilige Vader zouden voorgelegd worden op 12 december. En wat je vermoedt gebeurde natuurlijk. Naast een hoop serieuze vragen kwamen er ook een hele hoop grappige binnen. Een greep eruit:

 

God heeft humor?!

Afgelopen weekend was ik met een groep jongeren in de abdij van Westmalle. In die dagen kwam even het onderwerp van Gods humor op tafel. Wat moesten we daar van denken? Een antwoord leek er ons niet te zijn. Met dit artikeltje komt er misschien toch wat meer licht.

 

Is Cannaerts filmpje voor 11.11.11 er over?

Dit is wel een filmpje dat het onderwerp met de botte bijl aansnijdt. De reacties konden natuurlijk niet uit blijven. Dit was zelfs de bedoeling. Bart Cannaerts speelt dit, de Senegalees is acteur Idrissa Mbengue en het publiek bestaat uit figuranten die werden gevraagd om eens goed te lachen met deze ziekelijke grappen.

Islamitsch protestlied roept op niet wit-zwart te denken

Sami Yusuf heeft een protestlied gemaakt tegen het beledigen van religies en ook tegen de fanatici die daarmee vervolgens aan de haal gaan. Yusuf is een Brits-Iraans-Azerbeidzjaanse zanger die in 2005 door Time werd uitgeroepen tot de 'grootste rockster uit de islamitische wereld'. 

Verknal zelf een honderdjarige fresco

Sinds een 81-jarige vrouw vorige week een 102 jaar oud fresco van Jezus vernielde, is Borja een attractie rijker. Zaterdag kwamen duizenden mensen 'op bedevaart' naar het stadje in het noordoosten van Spanje.

Film: Adam's apples

 

Film: Les intouchables

Dé verrassing van dit jaar! Les Intouchables schoot vanuit het niets naar de nummer 1 in de Franse boxoffice. Tien weken lang bleef het de meest bekeken film, en brak zo het record in de Franse filmgeschiedenis. Ondertussen zijn de rechten voor een Engelstalige remake al verkocht … De brede smile van de Afrikaan Driss (Omar Sy) en het geamuseerd lachje van de aristocratische Philippe (François Cluzet) bezorgden al 18 miljoen kijkers een dikke, smakelijke grijns op het gezicht. Les Intouchables wisselt moeiteloos hilarische scenes af met de pure ontroering.

Inhoud syndiceren