Jongeren zetten bijbel letterlijk op de kaart met app Bible drops

Bible Drops daagt jongeren uit een Bijbelverhaal te droppen op een plek waar het voor hen betekenis krijgt en raakt. Ontdek Bible Drops. 

Thijs Van den Brande en Laurens Vangeel zijn twee handen op 1 buik. Met Bible Drops hebben ze een uniek concept te pakken.

We wilden iets doen met de Bijbel, onze grondinspiratie als christenen, zegt Laurens.

Hoe werkt Bible Drops?
  1. Surf naar www.bibledrops.be.
  2. Klik op de druppels om verzen te ontdekken die anderen linken aan een specifieke plaats.
  3. Klik nu op de button 'zelf een verhaal droppen'.
  4. Zoek de plaats die jou doet denken aan een specifiek Bijbelverhaal of -vers.
  5. Je geeft je naam en e-mailadres op en vindt dan een vakje om je vers te noteren met een kort commentaar en foto of filmpje.

Bible Drops is nog niet officieel gelanceerd, maar de verhalen druppelen al binnen. Uiteraard kun je al de verhalen van Laurens en Thijs zelf opzoeken.

Ik koos het verhaal van 'De storm op het meer' uit, zegt Thijs. Je weet wel, Jezus valt in slaap in de boot met zijn leerlingen. Het begint de stormen en de leerlingen maken hem in paniek wakker. Jezus verbaast zich over hun schrik en stilt de storm. Deze boodschap van vertrouwen dropte ik op een plaats die mij heel vertrouwd is: de Scheldekaaien.

Laurens nam zijn Bijbelfragment op in onderstaand filmpje. Jongeren die een vers droppen op Bible Drops kunnen overigens een mail verwachten van Thijs of Laurens, die om de twee weken een drop komen filmen.

Bible Drops #1: Laurens dropt Marcus 10: 13-16

 

De bedoeling is dat de app zich geleidelijk vult met Bijbelverhalen op bijzondere (of heel alledaagse) plekken. Misschien ligt er wel een Bijbelvers in jouw straat? Of kun je er een ontdekken aan de tramhalte waar je toevallig staat te wachten? Of op vakantie in een onooglijk dorpje in Zuid-Frankrijk...