Wat is bidden voor jongeren?

Simon Thoré, koster te Reningelst en Godly Play verteller vertelt het ons. 
Wij bidden allemaal… elk met ons eigen manier en gevoel.

“Geef ons heden ons dagelijks brood” is de zin die mij het meest aanspreekt in het hedendaagse onzevader. Het herinnert de mensen eraan dat er dingen zijn die ze dagelijks nodig hebben, hier hebben ze het over brood, maar ook vriendschap, gezelschap en water hebben we dagelijks nodig.

Als ik bid spreek ik God vooral aan met ‘God’, dan vraag ik Hem gewoon om me wat te helpen bij de dagdagelijkse dingen. Ik vraag bijvoorbeeld om me wat te helpen met m’n studies in Leuven, vorig jaar bad ik ook vaak voor een gevaarlijke wedstrijd om me wat te beschermen van valpartijen en dergelijke.

Een gebed die me echt persoonlijk heel hard aanspreekt heb ik niet echt. Al vind ik de voorgebeden die in de eucharistieviering ter sprake komen wel altijd heel passend. Die gebeden zijn vaak veel meer aansprekend omdat ze meer passen bij de tijd van het jaar. In de examenperiode komen er bijvoorbeeld vaak gebeden aanbod om de studenten wat te steunen. Deze gebeden spreken me het meest aan omdat ze heel herkenbaar zijn.