Gendercide: waartoe abortus kan leiden

Over weinig maatschappelijke relevante onderwerpen wordt zo weinig gepraat, geschreven en beleid gevoerd als gendercide. Zo weinig zelfs dat een gemiddelde Vlaming het woord gendercide niet kent.

The missing millions ten gevolge van gendercide en met uitbreiding infanticide, kinderdoding zijn ronduit een schokkend cijfer. Volgens diverse studies blijkt dat er wereldwijd miljoenen vrouwen ontbreken in de populatie. Cijfers circuleren van 100 tot zelfs 117 miljoen vrouwen die ontbreken door gendercide sinds de jaren ‘80. Dat is meer dan het dodental van WO1, W02 en aidsslachtoffers samen. Door selectieve abortussen na voorkennis, door pasgeboren meisjes achter te laten, raken hele bevolkingsgroepen uit balans.

In Indië zijn er 62 miljoen vrouwen verdwenen. Dat is meer dan de Italiaanse bevolking. Dit fenomeen komt niet alleen voor in de lagere klassen van bepaalde landen in Azië, Noord-Afrika of ten zuiden van de Sahara, maar ook in de groeiende middenklasse.

Intussen slaan de gender- en seksratio’s tilt.  In 2011 waren er in India 914 meisjes op elke 1000 jongens. In delen van China zijn er 770 meisjes op elke 1000 jongens. Maar ook dichterbij in de Kaukasus (Georgië, Azerbeidzjan, Armenië..), duikt het probleem op, en dat jaren na de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

Voor alle duidelijkheid, normaal worden er 105 jongens geboren en 100 meisjes.

Gendercide zorgt voor een economische ontwrichting van de maatschappij. Al lijkt voor velen abortus de oplossing voor komende problemen. Toch is het tegendeel waar. Maar willen we dit inzien?