Jezus is levensveranderend voor religieuzen zowel als voor moslims

Gisteren was ik aanwezig op de inkleding van 3 leden van de gemeenschap "Zaden van het Woord" in Tongeren. 3 meisjes die met heel hun hart kiezen om als religieuze Jezus te volgen. Voor mij was het een heel ingrijpende ervaring die mij de vraag doet stellen naar mijn eigen keuze voor Christus.

Naast deze 3 meisjes engageerden heel wat andere jongeren zich voor 1 of 3 jaren in de gemeenschap.

Het is mooi te zien hoezeer de ontmoeting met Jezus het leven van mensen kan veranderen. Deze veranderingen kunnen niet enkel toegeschreven worden aan de levenswijze die hij ons voorhoudt. Maar vooral vanuit de ontmoeting met de levende Heer. Enkel de liefde voor Christus kan een mensenleven zo radicaal veranderen.

Dat is blijkbaar ook de ervaring van heel wat moslims in onze tijd. Islam is een heel sterk uitgebouwde morele leer van geboden en verboden. Doe dit en je bent op de goede weg. Maar dit alles wordt vaak gebouwd op eigen kracht en dicipline. Wanneer zij echter de liefde van Christus ontdekken ontdekken ze iets geheel nieuws in hun leven.

Dit artikel laat zien hoe het laatste decennium heel wat moslims  dit hebben ontdekt  http://www.premierchristianity.com/Past-Issues/2016/June-2016/Muslims-turning-to-Christ-a-global-phenomenon . Ondanks alle radicalisering is er wat aan het verschuiven. In al deze ellende is blijkbaar Jezus het antwoord. Alleen Hij kan het echte leven en vrede geven.