Nederlandse Youcat Bijbel zit er aan te komen

In het voorwoord van de nieuwe Youcat Bijbel, die tegen Pinksteren (15 mei 2016) door uitgeverij Lannoo ook in het Nederlands wordt gepubliceerd, spoort paus Franciscus jongeren aan om vaak en liefst samen met andere jongeren in de Bijbel te lezen.

"De Bijbel is een te mooi boek om het te laten verstoffen. Neem het ter hand en lees er vaak in, liefst dagelijks en met andere jongeren. Zoals je samenspeelt of samen gaat winkelen kan je ook samen in de Bijbel lezen. Waarom zou je niet samen met twee, drie of meer vrienden in de natuur, in het bos, op het strand of 's nachts bij een beetje kaarslicht in de Bijbel kunnen lezen en zo samen een unieke ervaring beleven."

Paus Franciscus benadrukt wel nog dat de Bijbel iets anders is dan een stripverhaal. "Christenen worden tot in de dood vervolgd omdat ze dit boek bezitten. In sommige landen is het bezit van de Bijbel even gevaarlijk als het verbergen van een handgranaat. Vandaag zijn er meer vervolgde christenen dan in de vroege kerk."

De oproep tot de jongeren staat in het voorwoord van de nieuwe Youcat Bijbel, die naast Bijbelteksten met een nieuwe lay-out met verhaallijnen, tekeningen, foto's, toelichtingen en citaten, ook getuigenissen bevat van jongeren en heiligen die door Bijbel zijn geïnspireerd.