Ook de Kerk is te vinden op de Wereldtentoonstelling in Milaan

Al sinds het ontstaan van de wereldexpo is de kerk er op een of andere manier aanwezig, en sinds 1958 telkens als staat, de Heilige Stoel, met een zelfstandig paviljoen.

De aanwezigheid van het Vaticaan misstaat deze keer zeker niet, want het thema sluit naadloos aan bij de belangrijkste boodschap van de paus aan de wereld dit jaar. In de encycliek Laudato si’ roept hij niet alleen katholieken, maar alle mensen van goede wil op om zorg te dragen voor de aarde.

Op de buitenmuren van het Vaticaans paviljoen roepen 2 zinnen uit de Bijbel al meteen op tot reflectie. In 13 talen lezen we enerzijds: Geef ons heden ons dagelijks brood. En anderzijds: De mens leeft niet van brood alleen.

 

Binnen wordt het probleem van de klimaatverandering benaderd vanuit 5 invalshoeken: ecologie, economie, solidariteit, opvoeding en theologie. Het onderstaande filmpje laat je hiermee kennismaken.

Menselijkheid staat in dit alles centraal. De centrale tafel waarop meer multimedia-activiteit is naargelang er meer mensen rond samen komen en de vrijwilligers die de bezoekers van het paviljoen vriendelijk onthalen en uitwuiven wil dit extra onderlijnen.

Nog tot 31 oktober kan je de wereldtentoonstelling in Milaan bezoeken. Dus wie na de herexamens nog een tripje plant kan misschien eens naar Milaan trekken.