Bijbel apps: elke dag iets vers

De bijbel lezen. Wie begint daar nog aan. En toch zijn er heel wat mensen die dagelijks een stukje uit dit boek overwegen en hun voordeel er mee doen. Stuk voor stuk beleven ze hier deugd aan. En omdat men aan zichzelf de halve wereld kent stel ik jullie enkele bijbel apps voor waar ook jij misschien je voordeel mee kan doen.

 

Bijbelapp Treinreflecties

Deze gemakkelijke bijbelapp inspireert je iedere werkdag door middel van een korte overdenking bij een tekst uit de Bijbel. ‘Treinreflecties’ wil je laten zien dat God van mensen houdt en steeds met je meegaat. Onderweg naar school, het werk of gewoon thuis is het een handig dagboek om bij de hand te hebben.

De bijdragen bestaan uit een korte bijbeltekst met een toelichting (korte meditatie). De tekst is makkelijk leesbaar, ook voor wie de Bijbel en het christelijk geloof niet kent. De bijbelteksten komen uit de ‘Bijbel in Gewone Taal’: een bijbelvertaling in de taal die we dagelijks gebruiken (Uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap, 2014). De overdenking bij het bijbelgedeelte is kort maar krachtig. Zonder kerkelijke taal zodat deze voor iedereen goed te volgen is.

Deze app bied je 40 praktische bijdragen over herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven. Zoals ‘feestvieren’, ‘smaakmakers’ en ‘God in de trein’. Je kunt makkelijk switchen tussen toelichting en bijbeltekst waardoor de teksten prettig lezen. In de inhoudsopgave wordt bijgehouden welke bijdragen je hebt gelezen. Dit geeft je een goed overzicht van de gelezen en de gemiste bijdragen.

Deze gemakkelijke bijbelapp inspireert je iedere werkdag door middel van een korte overdenking bij een tekst uit de Bijbel. ‘Treinreflecties’ wil je laten zien dat God van mensen houdt en steeds met je meegaat. Onderweg naar school, het werk of gewoon thuis is het een handig dagboek om bij de hand te hebben.

De bijdragen bestaan uit een korte bijbeltekst met een toelichting (korte meditatie). De tekst is makkelijk leesbaar, ook voor wie de Bijbel en het christelijk geloof niet kent. De bijbelteksten komen uit de ‘Bijbel in Gewone Taal’. De overdenking bij het bijbelgedeelte is kort maar krachtig. Zonder kerkelijke taal zodat deze voor iedereen goed te volgen is.

Bijbel-fit: je persoonlijke Bijbelapp

Deze gratis Bijbelapp biedt je Bijbelverzen en –verhalen rond allerlei thema’s. Thema’s die passen bij wat jij meemaakt, over gevoelens en gebeurtenissen zoals ‘Ik voel me eenzaam’ en ‘Geldgebrek’.

‘Make the Bible fit into your daily life’ door de bijbel-app aan te passen aan jouw persoonlijke situatie!

 

Bonhoeffer Voor Iedere Dag

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) is één van de grootste theologen van de 20e eeuw. In het nazitijdperk bracht hij in de praktijk wat hij beleed. Dat kostte hem in eerste instantie zijn vrijheid en later zelfs zijn leven. Vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog werd hij gedood door de nazi’s. Tijdens zijn gevangenschap en daarvoor heeft Bonhoeffer veel geschreven.

Deze app stuurt u iedere dag een pareltje uit de vele geschriften van Bonhoeffer. Het citaat dat u ontvangt kunt u bovendien met een enkele druk op de knop delen met uw vrienden. De app stuurt een jaar lang iedere dag een citaat, daarna blijft hij iedere dag een citaat zichtbaar maken.

 

Dagelijks woord

De Dagelijks Woord-app brengt de Bijbel naar je iPhone, iPod touch en iPad. Elke dag ontvang je via een pushbericht de bijbeltekst van de dag. Je kunt per dag van de week aangeven of je de tekst wilt ontvangen, en hoe laat. Ook staat de bijbeltekst van de dag als widget in je Berichtencentrum. Je kunt kiezen of je de tekst in NBG-, NBV-, Staten-, Willibrord-, HSV- of Naardense vertaling wilt lezen.

Reacties

alledaags geloven

Speciaal voor dagelijkse zinzoekers wil ik even reclame maken voor de Website "Alledaags Geloven", die niet als app beschikbaar is, maar wel perfect bruikbaar op mobiele telefoons (met internetverbinding), om snel en efficiënt invulling te geven aan een dagelijks moment van gebed, bezinning of studie :
http://alledaags.gelovenleren.com