Twitteren met GOD interactief

Onlangs werd het internationale project Tweeting with GOD gelanceerd. Samen met een enthousiast team van jongeren geeft priester en auteur Michel Remery (NL) mensen met geloofsvragen korte en heldere antwoorden vanuit katholiek perspectief, om hen op die manier te helpen in hun zoektocht naar God.

Dat zijn nieuwe boekuitgave gelezen wordt, vindt Remery niet eens het belangrijkste. Hij hoopt vooral dat het project mensen kan helpen die op zoek zijn naar waarheid en zingeving in hun leven. De priester heeft daarom met een groep Nederlandse jongeren ook een internationale website (tweetingwithgod.com) en een gelijknamige smartphone applicatie ontwikkeld. “Via sociale media dagen we mensen uit om fundamentele vragen over hun leven en over God niet uit de weg te gaan. Het katholieke antwoord daarop is veel logischer dan mensen vaak denken”. De nuntius zei in deze context dat “mensen die heel dicht bij God leven gemakkelijk te herkennen zijn. Ze zijn gelukkig en maken anderen gelukkig”.

Smartphone app
Wat het boek uniek maakt, zijn de korte antwoorden op geloofsvragen: maximaal twee pagina’s, met een korte samenvatting in 140 tekens, de bekende lengte van een twitterbericht. De nieuwe uitgave ‘Twitteren met GOD interactief’ is een samenvoeging van de eerste twee delen die in 2012 en 2013 uitkwamen, aangevuld met nieuwe uitspraken van paus Franciscus. Met de bijbehorende smartphone applicatie zijn antwoorden nog gemakkelijker te vinden. De gratis app bevat ook handige extra’s, zoals gebeden en misteksten in veel talen. 

Reacties

Alledaags geloven

Tweeting with God is ook opgenomen op http://alledaags.gelovenleren.net. Alledaags Geloven is een dashboard voor dagelijks gebed, studie en bezinning!