Wereldjongerendagen Krakau 2016 gelanceerd

In Krakau is het lied voorgesteld, die de leidraad zal vormen voor de volgende editie van de Wereldjongerendagen (WJD 2016). Die vinden volgend jaar van 25 juli tot 1 augustus 2016 plaats in de Poolse stad Krakau. Het lied is gecomponeerd door Jakub Blycharz, een Poolse advocaat die verschillende composities op zijn naam heeft. Blycharz is met zijn vrouw en dochter tevens lid van de katholieke lekenbeweging 'Stem in de Woestijn'.

Het lied 'Zalig de barmhartigen' werd op de feestdag van Epifanie op de markt van Krakau voor het eerst publiek uitgevoerd door drie solisten, een orkest en een koor. Dat gebeurde op het einde van de jaarlijkse Driekoningenstoet. De uitvoering vond plaats in aanwezigheid van duizenden toeschouwers.

De komende maanden reizen de icoon en het kruis van de Wereldjongerendagen in Polen en elders in Europa rond, om het initiatief bekend te maken. Verantwoordelijken van de jongerenpastoraal in ons land hopen dat het kruis en de icoon van de Wereldjongerendagen in het najaar kort in ons land kunnen rondreizen. De initiatiefnemers van de WJD 2016 verdelen eveneens een kaartspel, zonder tekst maar met afbeeldingen, voor gelovige jongeren en gezinnen uit de hele wereld ter promotie van de Wereldjongerendagen in Krakau.