Luc Devos, zanger van Gorki, over hopen en geloven

Vorig weekend stierf plots Luc Devos, zanger van Gorki. Heel wat mensen kennen zijn liedjes en er was dan ook heel wat rond te doen in de media. Wat echter niet zoveel mensen weten is dat hij ook gelovig was. In dit filmpje komt dit sterk naar voren. Wat hij te vertellen heeft kan je misschien ook wel aanspreken om deze Adventstijd te beleven op een diepere manier.

Luc Devos roept op te blijven hopen en verwachten ookal voelen mensen zich eenzaam en maken zo moeilijke momenten mee. Er kan van alles gebeuren. Mirakels gebeuren. Gaat het hier met Kerstmis niet om? Het mirakel gebeurt. In de duisternis schijnt er plots licht. In dat kleine kindje in de stal wordt alles in een ander perspectief geplaatst.

Al is geloven in onze tijd moeilijk omdat we bijna alles kunnen verklaren door de wetenschap. Toch kunnen de wetenschappen ons niet tegenhouden om te dromen over wat wenselijk is, over goeien dingen, wat we echt willen.

En hoe je het draait of keert. Wat echt van tel is, en dat komt ook naar boven in Jezus' boodschap, is liefde. All you need is Love.

Een oneliner zegt: Wat je niet doodt, maakt je sterker. Maar is dit zo? Is het niet de liefde die je sterker maakt?

Advent, een tijd van dromen en hopen, een tijd om je hart open te zetten voor de liefde om wat onmogelijk lijkt te laten gebeuren.