Topmodel kiest voor het kloosterleven

Het lijkt wel een beetje uit de tijd te zijn om te kiezen voor het kloosterleven. Wat brengt dit bij aan de samenleving als je je er uit terugtrekt. Christenen zijn toch mensen die juist midden in de wereld staan. Maar klopt deze redenering wel? Plaatst het kloosterleven je niet juist midden in het centrum van de wereld, open op alle mensen? Je laat je eigen weg die je wil gaan los om de weg te wijzen die God je wijst. En deze weg is altijd een weg voor allen, zoals Hij er ook voor allen is.

Het 36-jarige Spaanse topmode Olalla Oliveros verraste iedereen door bekend te maken dat ze zal toetreden tot een klooster van de orde van de Heilige Michael. Olalla is vooral bekend als gelaat van vele advertenties en reclamespots. Zij speelde tevens in Spaanse tv-series als 'De Commissaris', 'De familie Mata' en 'Escenas de Matromonio'. Wat kan je nog meer verlangen in het leven?

Toch was dit alles blijkbaar niet genoeg. Olalla dankt haar roeping aan een bezoek aan het populaire Portugese bedevaart van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Daar werd haar leven door een unieke geloofservaring, als bij een 'aardbeving', overhoop gehaald. Zij ervaarde er voor het eerst haar roeping, al kon zij zichzelf toen niet in habijt voorstellen. "Na een lange bezinningsperiode heb ik dan toch mijn keuze gemaakt. De Heer vergist zich nooit. Hij riep mij om hem te volgen en ik kan dat aanbod niet weigeren."

Een bemoedigende keuze voor velen die aarzelen om diezelfde levenskeuze te maken.