Een zinvol 2014 toegewenst

We staan vlak voor oudejaarsavond. Misschien het moment om het vizier scherp te stellen naar de toekomst toe? Aan de ene kant weten de meesten onder ons heel goed wat ze willen bereiken in het leven, vooral op professioneel gebied. Maar aan de andere kant zijn er ook heel wat die hun leventje rustig laten voortkabbelen en laten komen wat er komt. Het ene riekt naar prestatie- en geldingsdrang en het andere naar luiheid. Maar hoe zit dit in het geestelijk leven?

Het geestelijk leven is noch iets dat voortkomt uit eigen prestatie noch iets dat je louter overkomt. Geestelijk leven is persoonlijk ontdekken welke weg God je wijst en deze gaan. Het vraagt dus een zeker fijngevoeligheid om het fluisteren van God in je eigen hart te horen en om in de dingen die in je leven gebeuren Gods hand te zien die daarmee je iets wil duidelijk maken. Het geestelijk leven begint dus met alert te zijn.

Ik wens je dan ook toe dat je in 2014 verder mag ontdekken welke weg God je wijst. Dat het een boeiend avontuur mag worden.