Thema's van de komende 3 wereldjongerendagen bekend.

Paus Franciscus heeft bekend gemaakt welke thema’s hij heeft gekozen voor de komende drie Wereldjongerendagen. De thema’s komen uit de Zaligsprekingen in het Evangelie en vormen samen een spirituele voorbereiding van drie jaar, die uitmondt in de volgende internationale editie van de Wereldjongerendagen van 2016 in Krakau, Polen.

In 2014 (29e WJD) is het thema: ‘Gelukkig die arm van geest zijn, want hun behoort het koninkrijk der hemelen’ (Mattheüs 5, 3).

In 2015 (30e WJD) is het thema: ‘Gelukkig die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien’ (Mattheüs 5, 8).

Het thema van 2016, het jaar dat de internationale editie van de WJD plaatsvindt in Krakau, is: ‘Gelukkig die barmhartig zijn, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mattheüs 5, 7).

Het is niet toevallig dat Paus Franciscus voor deze thema’s uit de Zaligsprekingen koos. Tijdens de laatste internationale Wereldjongerendagen, in juli 2013 in Rio de Janeiro, Brazilië, zei de Paus tijdens een ontmoeting met Argentijnse jongeren: “Lees de Zaligsprekingen; het zal jullie goed doen […] Met de Zaligsprekingen en Mattheüs 25 hebben jullie een actieplan.”