Sagrada Familia in wording

Dit jaar was ik nog in Barcelona. Eén van de high lights waar je dan moet geweest zijn is de Sagrada Familia. Twee keer ben ik er nu al geweest. Hoewel het werk in volle gang is lopen er altijd massa’s toeristen rond. En zelfs tussen de mensenmassa’s die door de kerk schuiven is het een ongelofelijke ervaring. De kerk is nog niet klaar, maar er is een filmpje gemaakt die duidelijk moet maken hoe het er uiteindelijk uit moet gaan zien.

De  Catalaanse kunstenaar Antoni Gaudí ontwierp en begon de bouw van een zeer bijzondere kerk. Hij overleed in 1926, de kerk was toen slechts voor een kwart gebouwd. De verwachting is dat de kerk in 2026 eindelijk voltooid zal zijn. En dat is dan 100 jaar na het overlijden van deze bijzondere kunstenaar. Nog andere bijzondere bouwwerken in Barcelona zijn van zijn hand.

Het is mooi om te zien hoe deze man met zijn talenten uitdrukking gaf aan zijn geloof en er tot op de dag van vandaag mensen weet mee aan te spreken. En wat doen wij met onze talenten? Willen we onszelf enkel groot maken of durven we er ook mee getuigen?