LZ7 inspireert jongerenwerk

Meer dan een jaar geleden leerde ik fontman Lindz West van LZ7 kennen. Met zijn performance wist hij onmiddellijk iedereen mee te krijgen. De sfeer zat er al snel in en iedereen was heel opgewekt. Na zijn optreden had hij een gesprek met het publiek. Mijn mond viel open. Met wat een gemak hij hier over geloof sprak. In het Engels komt het natuurlijk altijd wel hyper over maar toch. Aan de hand van 4 eenvoudige punten legde hij uit wie Jezus was en stelde hij ons de vraag of we in hem wilde geloven en hem wilden volgen.

Of dit nu de manier is om het geloof tot bij jongeren te brengen? Hier kan je over discussiëren. Want LZ7 doet het op een manier waar menige christenen misschien vragen bij hebben. 'Show, party, fun' zijn veel voorkomende woorden uit het repertoire van LZ7. Maar ook 'It's not important what you know but Who you know', Be the Light, enz' zijn eveneens hun woorden.

Hij wil ons een zetje geven opdat we de wereld van de jongeren zouden binnenstappen zonder hen te veroordelen. Niet om hen als het ware te vangen maar gewoon omdat ooit Iemand anders ook onze wereld is ingestapt om ons te redden zonder ons te veroordelen. Wie zou dat nu weer zijn?