Denk hier maar eens over na!

 

  • Paus Fransiscus liet zich de afgelopen dagen weer niet onbetuigd. En dan gaat het niet alleen om het grapje dat hij uithaalde op het Sint Pietersplein door een jongeren zijn callotje op te zetten. Ook deze week was hij weer heel gevat. Bij deze enkele uitspraken om eens over na te denken.
  • Een leven zonder uitdagingen bestaat niet en een jongen of een meisje dat die uitdagingen niet aangaat, heeft geen ruggengraat.
  • Het komt er niet op aan om zo maar alles te doen wat in je opkomt, je te laten overweldigen door passies, zonder nadenken van de ene ervaring over te gaan naar de andere en te doen wat de mode je voorschrijft. Vrijheid betekent niet dat je alles wat je niet zint, bij manier van spreken, zomaar door het raam weggooit.
  • Hoe moeilijk is het vandaag niet om definitieve beslissingen te nemen. We worden aangetrokken door het tijdelijke, we zijn slachtoffers van een trend die ons duwt in de richting van het vluchtige, net alsof we ons leven lang pubers zouden willen blijven. … Laten we niet bang zijn om definitieve engagementen aan te gaan.