Jezus is een hipster

 

Net ontdekte ik een originele reclamecampagne op bushokjes en telefooncellen in Brooklyn, de Verenigde Staten. Het laat het onderste stuk zien van iemand waarvan je zou kunnen denken dat het Jezus is. Hij draagt een rok in wit en rood en draagt Chuck Taylor sneakers met als bijgaande slogan “The original hipster."

Met deze actie wil het bisdom van Brooklyn nieuwe mensen aanspreken en blijkbaar werkt de campagne want het bezoek van hun website is met 400% gestegen. Met deze campagne wil de kerk zich cooler en toegankelijker profileren. De verantwoordelijke voor deze campagne zegt: “We zijn opgeroepen om te gaan daar waar mensen zijn… om de blijde Boodschap te brengen in het café, de fitness, het restaurant of gelijk waar”.

“Eigenlijk was Jezus een hipster. Want dat is iemand die tegen de mainstreamcultuur ingaat. Ook hij ging tegen de heersende cultuur in.

Maar het bisdom zette nog andere campagnes op. In fitnesscentra plaatsten ze loopbanden met erop de slogan "Tired of running in place? Attend Mass." En in bars en restaurant werden affiches verspreid met een man erop die terneergeslagen lijkt met daarbij de slogan"Should I get a new habit?"

Kon ik maar zo wat affiches bemachtigen, dat zou wel cool zijn.