Is Cannaerts filmpje voor 11.11.11 er over?

Dit is wel een filmpje dat het onderwerp met de botte bijl aansnijdt. De reacties konden natuurlijk niet uit blijven. Dit was zelfs de bedoeling. Bart Cannaerts speelt dit, de Senegalees is acteur Idrissa Mbengue en het publiek bestaat uit figuranten die werden gevraagd om eens goed te lachen met deze ziekelijke grappen.

Ik hoop dat met dit filmpje mensen eens wakkerschieten over hoe nonchalant we omgaan met de milieuproblematiek en zijn gevolgen voor anderen in de wereld. Zolang we niet in onze eigen vingers snijden lijkt het ons niet de boeien. In tegendeel, waren we redelijk op weg dan komt de economische crisis nu roet in het eten gooien. Als is er nu minder uitstoot door de slabakkende economie. Toch worden nu keuzes gemaakt om de economie terug vlot te krijgen die niet zo voordelig zijn voor het milieu.

Hopelijk komt het echte gesprek opgang als de polemiek rond dit filmpje is gaan liggen zodat men het over het wezenlijke gaat hebben.

 

Meer achtergrond info: http://www.11.be/11/campagne-2012/in-de-pers/artikel/detail/bart_cannaerts_beledigt_afrikaan_of_niet,104374