Zwitserse Garde op Facebook

De Zwitserse Garde zet moderne middelen in om nieuwe rekruten te werven: het 'kleinste leger ter wereld' heeft sinds kort een Facebook-pagina. Die moet er mede voor zorgen dat het aantal rekruten toeneemt. Aan de traditionele inzwering van nieuwe gardisten op 6 mei namen dit jaar 26 mannen deel. Vorig jaar waren er dat nog 34.

Tijdens de ceremonie worden traditioneel ook de 147 Zwitserse soldaten herdacht die in 1527 hun leven gaven ter bescherming van paus Clement VII, toen Duitse huurlingen Rome plunderden.
De Zwitserse Garde werd in de veertiende eeuw opgericht en is verantwoordelijk voor de bescherming van de paus. Zij bestaat volledig uit vrijwilligers. Het korps staat open voor ongetrouwde Zwitserse katholieke mannen tussen de 19 en 30 jaar oud van onbesproken gedrag.
Paus Benedictus XVI ontving de nieuwe gardisten en hun families maandag in audiëntie. Hij riep hen op tot "standvastigheid in het katholieke geloof, trouw aan en liefde voor de Kerk van Jezus Christus, toewijding en volharding in dagelijkse grote en kleine taken, moed en nederigheid, altruïsme en beschikbaarheid".
De commandant van de Garde zei de nieuwe rekruten zondag dat het lidmaatschap niet zomaar een baan is. "Als vrije mannen leveren wij een vrijwillige dienst aan de Heilige Kerk

Wil je vriendjes van hen worden? Bij deze de facebookpagina http://www.facebook.com/profile.php?id=100001290150264